Noga utvalda tyger i naturliga material från Italien och Frankrike och stickade jerseytyger från Sverige. All produktion sker i Italien, Estland och Litauen. Förutom att företaget satsar på bra kvalité och närhet till produktion så finns det givetvis även en önskan om att försöka vara så miljövänlig som möjligt.

Idag har Bric-a-brac egna butiker i Stockholm och Lund samt säljer även hos återförsäljare runt om i Europa och på den egna webbshopen. Företaget drivs av ägarna och formgivarna Malin Isaksson Engblom och Christina Fransson Wingås som nu öppnar en ny butik i Umeå centrum, på Rådhusesplanaden 1.

DÄRFÖR ÖPPNAR BRIC-A-BRAC I UMEÅ

Malin, som är bördig från Sävar utanför Umeå, har länge hållit utkik efter den perfekta butikslokalen i Umeå. Strax innan jul öppnades möjligheten när familjen upptäckte en ledig lokal vid torget mitt i centrum. Tack vare ett välkomnade möte med Sara Axelvern på Balticgruppen gick det snabbt att få till ett fint samarbete och nu hoppas båda parter att gemensamt få bidra till en levande stadskärna i Umeå.

– Tillsammans med min syster Marinette Isaksson som projektledare och vår grafiska formgivare Mikael Engblom, som hjälpt oss med inredningen, har hela Bric-a-brac- teamet jobbat tätt ihop med min norrländska familj. De har hjälpt till med allt från måleri, snickeri, svetsning och mycket mer. Det har varit otroligt värdefullt. Vi har även fått hjälp av duktiga och lokala hantverkare från Umeå.

Bric-a-brac har en trogen kundkrets i Umeå och många webbkunder finns här. Under åren har Bric-a-brac funnits att köpa i butiker som till exempel Rebekka, Classic, Kii och Bigaro. Nu får klädföretaget äntligen chansen att möta sina kunder i en egen butik och skapa samma kundupplevelse som erbjuds i Stockholm och Lund.

SÅ HÄR BLIR BUTIKEN I UMEÅ

Butiken kommer förutom Bric-a-brac’s egna dam- och herrkollektion även erbjuda andra utvalda märken som exempelvis Bellrose, Nice things och Mois Mont. Även dam- och herrskor, accessoarer samt en mindre samling av heminredning och vintageprodukter kommer finnas till försäljning. Senaste året har företagets grafiska formgivare Mikael Engblom sålt unika vintagesmycken och skandinaviskt konstglas från 1950–70-talet. Detta kommer också erbjudas i Umeåbutiken.

KLÄDBYTARDAGAR OCH UTSTÄLLNINGAR

Under året anordnas även två återkommande klädbytardagar, där kunder har chans att sälja och köpa begagnade Bric-a-brac plagg. En del av vinsten går sedan till behövande hjälporganisationer och resterande belopp går till kunden.

– Vi planerar även att göra samarbeten och att ha utställningar med lokala formgivare, konsthantverkare och konstnärer – precis som vi gör i Stockholm och Lund. I april kommer exempelvis att visa vårt samarbete med den Stockholmsbaserade konstnären Lukas Götman i alla våra butiker. Vi har tagit fram en specialdesignad kollektion av kläder och sjalar i 100 procent silke med konst-tygtryck som Lukas gjort specifikt till detta projekt. Till hösten planerar vi att visa en ny klädkollektion som vi har gjort i samarbete med kokboksförfattaren Johanna Westman och formgivaren Lotta Kühlhorn säger Christina.

– Nu ser vi fram emot att hälsa umeåborna välkomna och hoppas att vi kan skapa en levande och spännande mötesplats i centrum, avslutar Malin.

 

bab-umea-bilder-webbinstagram4
bab-umea-bilder-webbinstagram10
bab-umea-bilder-webbinstagram2
bab-umea-bilder-webbinstagram3
0

Start typing and press Enter to search