COLLABORATION: JOLO COLLECTION

BRIC-A-BRAC har under åren haft samarbeten och utställningar med kreatörer i vår närhet. Vi släpper nu en ny ”Collaboration” med matkreatören Johanna Westman och formgivaren Lotta Kühlhorn. Med utgångspunkt från Johannas visioner om mode och kläder och Lottas mönster ”Kronärtskockor i månsken” har vi skapat ett unikt tygtryck och designat en limiterad klädkollektion. Den tillverkas i Italien/Apulien, som Johanna har en stark koppling till, hennes familj drev länge ett klädmärke som producerades i området och hennes man härstammar från Taranto. De mönstrade plaggen trycks och tillverkas i Italien i ekologisk bomull och består av; klänning, blus, herrskjorta, sjal samt en tygkasse. Som komplement till det mönstrade tyget har vi tagit fram en enfärgad klänning och kjol i smalspårig manchester. Kollektionen säljs i våra butiker i Umeå, Stockholm, Lund samt på vår hemsida.

JOHANNA WESTMAN
Matkreatör, kokboksförfattare och tv-kock som pendlar mellan Umeå, Stockholm och Italien. ”En gammal dröm, en ny förälskelse, fördjupad vänskap och en massa passion är grunden till detta oerhört lustdrivna projekt. Det har vuxit fram som ett roligt grupparbete i enat samförstånd mellan mig, Lotta Kühlhorn samt Malin och Christina på Bric-a-brac.”

LOTTA KÜHLHORN
Formgivare och illustratör som tagit fram mönstret ”Kronärtskockor i månsken”. Lotta driver även sommarbutik på Gotland där man kan köpa delar av denna kollektion. För mer info: lottakuhlhorn.se

0

Start typing and press Enter to search